Höstfesten den 28 september 2014

Årets höstfest arrangerades i mindre skala än tidigare år. Vi tyckte det var viktigt att fokusera på naturaktiviteter och ville också låta föreningar med anknytning till natur och miljö få visa upp sig. Vädret var lite ruggigt med hotande regn, men trots det kom det ändå ca 275-300 st besökare!

Många deltog på våra olika aktiviteter, såsom insektshåvning i sjön, pinnbrödsbakning, utelekar för barn, bondgårdssafari med traktor och vagn, naturvandring, safari bland ängssvampar, fågelholksspikning och ponnyridning.

Utställare/föreningar som visade upp sig och sin verksamhet var: Växjö Fågelklubb, STF Växjökretsen, Växjö Mycologgrupp, Stadsodlingen på Östrabobacken (Ekobacken), Växjöortens Biodlareförening, Världsbutiken Karibu, vi själva förstås, m fl. Vederslöv-Dänningelanda IF:s fotbollslag skötte parkeringen.

Calle Bjelke underhöll med sång och gitarr och var mycket populär bland barnen. Man kunde också köpa fika och mat av företaget Farmen i herrgårdsbyggnaden.

Vi siktar redan in oss på 2015 års Höstfest (!) och datum är bestämt till söndag 6 september. Vi har då tänkt att fortsätta med naturaktiviteter och kommer att engagera ännu fler utställare.

Alla är hjärtligt välkomna då! 🙂

OLYMPUS DIGITAL CAMERA