Ölandsresa med buss

Till Öland hade vi bokat en bussresa lördag 31/8 . Vi blev 33 deltagare.

Vi besökte forskningsstation Linne söder om Ölands Skogsby, och fick veta något om forskningen som bedrivs där. Stationen kallas också ”Porten till Alvaret” så naturligtvis tar vi en tur ut i alvarmarkerna. men först åkte vi söderut till Beijershamns naturreservat. Där rastar mängder av fåglar vid den här tiden innan de ger sig iväg söderut och vi kommer att gick en runda över strandängarna och genom lövskogen.

Alvarmarkerna uppvisade exceptionellt med gräshoppor, vårtbitare och syrsor. Även floran var intressant men ofta handlade det om välkända arter som var kraftigt förkrymta  men blommade vackert ändå.

Vi hade egen matsäck med oss men fick dessutom chans att handla glass och annat på station Linné.