Inspelning av Lördag 1 mars, kl 13 – 17, En eftermiddag om mat och regenerativt jordbruk

Mat, vem är inte intresserad av mat? God mat, näringsrik mat, variationsrik, lättillgänglig, kanske snabblagad. Men vet du vad du faktiskt stoppar i munnen, din egen mun och dina barns? Vart kommer maten ifrån, hur är den producerad och vad innehåller den? Vad gör det med dig, hur påverkar det dina barns liv och vad skapar det för framtid?

Om det blir kris på riktigt, kan du laga mat då och vart får du den ifrån?

Mat ställer frågor, mat kräver lösningar. Denna dag vände och vred vi på frågorna som kan leda mot lösningar för oss här lokalt. Hur kan vi få ett livskraftigt lantbruk som ger oss bra mat, både idag och när det krisar? Kan vi komponera en småländsk matsedel som vi kan handla, tillaga och njuta av? Vad behövs för att lantbruket ska ställa om till långsiktig hållbarhet? Vad kan vi göra i våra olika roller; bönder, handlare, konsumenter och inte minst hur kan vi samarbete lokalt, i vår omedelbara närhet (istället för att importera mat över halva klotet)?

Del 1

Del 2

Dela

Kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.