Teaterföreställning: Slutet enligt Rut, 20 mars kl. 19.00

Riksteatern följer upp föreställningen ”Vi som bor här” med ett nytt naturtema.

Handlingen i korthet:

Efter fyrtio framgångsrika i år London, den globala finansbranschen centrum, kommer Robin hem för första gången. Hon har sett framför sig ett kärt återseende. Men godset är förfallet. Skogen obrukad. Den en gång stolta familjens arv har förtvinat.

I dessa spillror lever Robins bror Kim. Han hade tänkt ge sig av, det hade han verkligen. Men någon var tvungen att ta hand om deras farmor. Någon var tvungen att bli kvar för att kunna börja bruka skogen igen – med moderna, hållbara metoder – den dag farmor är borta.

Farmor Rut ja. Hon är ett kapitel för sig. Segt virke. 112 år gammal och vägrar dö. Så länge hon lever får ingen bryta så mycket som en kvist i skogen.

Men hur lång tid har hon egentligen kvar?

Slutet enligt Rut är ett drabbande, svart humoristiskt, familjedrama om arv, skuld och uppgörelser. Ett drama som inte väjer för svåra och grundläggande frågor om relationen mellan människa och natur.

Föreställningen visas på Växjö teater.

Läs mer på: https://www.riksteatern.se/forestallningar/slutet-enligt-rut/