Tematräff Den hållbara maten

Tillsammans med Omställning Växjö.
Tisdag 6 november 2018 kl. 18:00–21:00

Kvarterslokalen i Slånbäret Lillestadsvägen 99

Publicerat av Omställning Växjö Måndag 15 oktober 2018

Information
Inbjudan till andra av tre tematräffar för att inspireras till mer hållbart, mer miljövänligt och mer omställd livsstil.

2:a temat: Maten!

Miljövänligt, klimatanpassat, hälsosamt – det finns många aspekter på hållbarhet när det gäller mat. Vi möter begrepp som t ex fairtrade, närodlat, säsongsanpassat, svinn-mat, självförsörjningsgrad, mat från REKO-ringen osv. Vi påverkas också av traditioner, uppfostran och trender. Under kvällen samtalar vi och försöker reda ut begreppen för att förstå tankarna bakom dem och öka vår kunskap. För att inte bara prata, lagar vi också en enkel och hållbar soppa som vi äter tillsammans. Ta med dig en ingrediens så blir det en överraskningssoppa! Smör och bröd finns till soppan. Välkommen!

-Ta med dig en ingrediens till en överraskningssoppa.

Tisdagen den 6 november kl 18-21 på Kvarterslokalen i Slånbäret på Lillestadsvägen 99, Växjö.

Ansvariga Lena Jidne och Yvonne Teleberg.